עמיתות ועמיתי מחקר
ד"ר גלית בנצור
גלית בנצור הינה מרצה, חוקרת תקשורת ועיתונאית לשעבר.
בשנת 2019 סיימה את עבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת בר-אילן בהנחיית פרופ' רינה בוגוש. נושא העבודה הינו "הכל בעיני המתבונן: הבניית תפיסת התקשורת כעוינת (HMP) בקרב סטודנטים פרו-פלשתינאים ופרו-ישראלים בארה"ב".
קודם לכן סיימה תואר ראשון באוניברסיטת ת"א בספרות אנגלית וצרפתית (1993) ותואר שני באוניברסיטת Eastern Michigan בתקשורת (1997). במסגרת לימודיה בארה"ב התמחתה בכתיבה אקדמית באנגלית. בשנים 1997 – 1994 היתה שליחת ארגון JESNA כמורה לעברית באן ארבור, מישיגן.
כיום היא משמשת כמרכזת קורסי אנגלית למדעי החברה באוניברסיטה הפתוחה (מ-1998 ואילך) ומרצה בתקשורת בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר אילן (מ-2020 ואילך). בנצור גם משמשת כ-managing editor ב-Israel Studies Review Journal.
במקביל לעבודתה האקדמית היתה עיתונאית ברשת המקומונים של "הארץ", בסוכנות הידיעות הבינלאומית AP וברדיו ABC בדטרויט, מישיגן.
ד"ר שי אטיאס
שי אטיאס הוא מומחה עולמי לדיפלומטיה ציבורית שטבע ב-2012 את הרעיון של "רשת דיפלומטית מעמית-לעמית"P2P . המחקר החלוצי שלו מתאר את ההתפתחויות האחרונות במחקר, בפרקטיקה הדיפלומטית ועולם התקשורת הבינלאומית, שבהם אזרחים, באמצעות המדיה החברתית הם לא רק צרכני מידע ממשלתי אלא גם יצרני מידע עולמי, עם פוטנציאל לעקוף גופים ממשלתיים רשמיים קיימים. הדוקטורט של ד"ר אטיאס. (הוענק בציון לשבח והוקרה - יחסים בינלאומיים - אוניברסיטת בר-אילן) הוקדש ״לחקר טבעה המשתנה של הדיפלומטיה במקרה הבוחן של הדיפלומטיה הציבורית של ארה"ב במהלך המלחמה העולמית בטרור״. ד"ר אטיאס משמש כעמית מחקר במרכז בס״א וכחוקר הראשי של קבוצת מחקר עולמית מטעם האיחוד האירופאי לאחר שזכה במענק Erasmus היוקרתי לשנת 2022 בנושא ״תקשורת ודיפלומטיה בעידן הלוחמה ההיברידית״. להרחבה
ד"ר שני אומיאל פלדמן
שני אומיאל פלדמן בעלת תואר שלישי במדעי המדינה מהמחלקה למדעי המדינה בבר אילן. עמיתת מחקר במרכז לתקשורת בין לאומית. עבודת הדוקטורט שלה עסקה במרחבים ציבוריים ובמאבקי הזהות בין קבוצות זהות שונות על עיצוב אופיים של מרחבים ציבוריים שונים בארץ ובעולם תוך ניתוח השיח הציבורי אודות סוגיית האיסור ההלכתי על שמיעת שירת נשים.
מתמחה בחקר יחסי דת חברה ומדינה, צבא וחברה, מרחבים ציבוריים, ציונות דתית, אובדנים לא מוכרים, שיח ציבורי ברשתות החברתיות, וסמכויות רבניות בעידן האינטרנט.
שי שבתאי
שי שבתאי אל"מ (מיל.). ניסיון של קרוב ל-30 במודיעין, תכנון אסטרטגי, תודעה ותקשורת אסטרטגית. לשעבר ראש מחלקת תכנון אסטרטגי ארוך טווח של צה"ל. דוקטורנט בתחום השפעת המודיעין על אסטרטגיית הביטחון הלאומי ומרצה במחלקה למדע המדינה בבר אילן. חוקר את תחומי התודעה והסייבר. אסטרטג בתחום הגנת הסייבר של חברת קונפידס ויועץ לחברות גדולות בישראל ובעולם בתחומי איום הייחוס בסייבר, אסטרטגיה ומדיניות הגנת סייבר ומוכנות הנהלות וארגונים לאירועים.
ד"ר מורן פולאק
מורן פולאק, בעלת תואר דוקטור מאת בית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן. עבודת הדיסרטציה "בניית זהות במרחב הווירטואלי שבו המפגש עם האחר הוא מתווך תדמית: אתרי הכרויות, רשתות חברתיות ומשחקים וירטואליים" נכתבה תחת הנחייתה של פרופ' גליה ינושבסקי.
עמיתת מחקר במרכז לתקשורת בינלאומית ומרצה בבית הספר למנהל, ממשל ומשפט, במכללת שערי מדע ומשפט. תחומי מחקר: אותנטיות וזיוף ברשת, בניית זהות ותדמית, מגדר, תרבות וחברה אזרחית בעידן הפוסט-מודרני.
פרופ' הלל נוסק
פרופסור הלל נוסק, ראש מכון כנרת ע״ש דן שומרון לחקר חברה, ביטחון ושלום במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. עמית מחקר במרכז לתקשורת בינלאומית, באוניברסיטת בר-אילן. לשעבר ראש רשות המחקר וראש המחלקה לתקשורת של המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. בין התפקידים האקדמיים שמילא בעבר: דיקאן בית הספר לתקשורת וראש רשות המחקר ורשות ההוראה של המסלול האקדמי המכללה למינהל. היה יו״ר האגודה הישראלית לתקשורת וכן עורך כתב העת של האגודה הישראלית לתקשורת מסגרות מדיה. בעבר כיהן כיו״ר עצמאי לאחר שכיהן כיו״ר משותף של הסקציה לתקשורת מתווכת, דעת קהל וחברה באגודה הבינ״ל לחקר תקשורת עם פרופ׳ פרידריך קרוץ מגרמניה. להרחבה